Τοποθεσία

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας 108)
Κεντρικό Κτήριο
4ος όροφος

Απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με εμφυτευμένες συσκευές (βηματοδότες, απινιδιστές, ICM).

Δράσεις:

  • Καθημερινή παρακολούθηση ασθενών με συσκευές Medtronic, Biotronik, Boston, Abbott.
  • Συμμετοχή στη δημοσίευση της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής για τη δευτερογενή πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων με χρήση εμφυτεύσιμων καταγραφέων του ρυθμού [Triantafyllou S, Katsanos AH, Dilaveris P, Giannopoulos G, Kossyvakis C, Adreanides E, Liantinioti C, Tympas K, Zompola C, Theodorou A, Palaiodimou L, Flevari P, Kosmidou M, Voumvourakis K, Parissis J, Deftereos S, Tsivgoulis G. Implantable Cardiac Monitoring in the Secondary Prevention of Cryptogenic Stroke. Ann Neurol. 2020 Aug 22. doi: 10.1002/ana.25886. Epub ahead of print].
  • Συμμετοχή στο διαγωνισμό καινοτομίας των Υπουργείων Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την «Δημιουργία Δικτύου για την Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενών με Εμφυτευμένες Συσκευές».
  • Το σχέδιο για τη Δημιουργία Δικτύου για την Απομακρυσμένη Παρακολούθηση Ασθενών με Εμφυτευμένες Συσκευές παρουσιάζεται συνοπτικά σε Editorial στο Hellenic Journal of Cardiology που υπογράφεται από το Προεδρείο του e-Cardiology Working Group της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας [Dilaveris P, Casado-Arroyo R, Lumens J. A roadmap to nationwide monitoring of Cardiovascular Implantable Electronic Devices in Greece: staying safe in the era of COVID-19 pandemic. Hellenic J Cardiol. 2020 Sep 15:S1109-9666(20)30198-6].
  • Μετάφραση και επεξεργασία της συγκατάθεσης ασθενούς για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της συσκευής του από το δημοσιευμένο στο EUROPACE πρότυπο της EHRA.
  • Μετά από αίτημα της Κλινικής μας η εταιρεία Medtronic Hellas SA προσέφερε στο Υπουργείο Υγείας 120 συσκευές τηλεπαρακολούθησης ασθενών που φέρουν εμφυτευμένες συσκευές. Οι συσκευές αυτές διανέμονται δωρεάν σε Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.
Εκπαίδευση μέσω του διαδικτύου (e-Learning).
  • Συμμετοχή στην δημιουργία του Εκπαιδευτικού Εργαλείου Strike or Stroke από την εταιρεία Boehringer Ingelheim Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η πρώτη παρουσίαση του Strike or Stroke έγινε στο Ταλίν στην πρώτη συνάντηση στην Ψηφιακή Καρδιολογία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού αυτού εργαλείου (App) έγινε με χρήση του MARS questionnaire και από στελέχη της Μονάδας μας και ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Συνεχής και αγαστή συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας του e-Cardiology της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Προσωπικό

Υπεύθυνος : Πολυχρόνης Δηλαβέρης, Διευθυντής ΕΣΥ